Для ремонту місцевих доріг на Львівщині додатково виділили 162 млн гривень

1346 0
Станом на сьогодні розпочали ремонт на 21 об’єкті.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Для ремонту доріг місцевого значення у Львівській області додатково виділили 162 млн гривень. Фінансування розподілять на об'єкти, які розпочали ремонтувати. Про це повідомив під час брифінгу «Ремонт доріг 2021: реалізація масштабної Президентської програми «Велике будівництво» заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

«У межах Президентської програми цього року плануємо відремонтувати близько 200 кілометрів доріг місцевого значення. Із додатковим фінансуванням на цей рік з держбюджету маємо суму  понад 1, 3 мільярда гривень», – каже він.

Читайте також: На Львівщині будують нову кільцеву розв’язку. Фото

Станом на сьогодні розпочали ремонт на 21 об’єкті. Зокрема, це дороги Рава -Руська – Гайок, Мшанець – Стрілки, Перемишляни – Чемеринці – Плугів,  Садковичі – Чернихів, Турка – Східниця, вулиця Івана Франка у Підбужі. Цього року також продовжать роботи на дорогах Славське – Хащованя та Бориня – Боберка, яка є під’їзною до майбутнього міжнародного пункту пропуску Боберка – Смольнік та забезпечує виїзд на дорогу Н-13 Львів – Самбір – Ужгород.

«В проєкті передбачено будівництво двох нових доріг, які з’єднають Львівську область із Закарпатською – від нашого села Хащованя до Верхнього Студеного. А також Львівщину з Івано-Франківщиною – від нашої Верхньої Рожанки до села Сеничів. Працюємо, щоб залучити кошти на продовження проекту», – додав він.

Стосовно прикордонних доріг, то на автошляхах Турка – Лопушанка та Мшанець – Стрілки роботи ведуться. Щодо напрямків Белз – Великі Мости, КПП «Варяж» – Бояничі, Варяж –Белз вже розпочали виготовлення проектно-кошторисної документації.

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна Львова

Нагадаємо, на 2021 рік із Державного дорожнього фонду виділили 69 млн грн на те, аби продовжити на Львівщині ремонт дороги Мшанець – Стрілки, про яку неодноразово знімав кліпи отець Роман Гром. Загалом за 2020 і 2021 роки мають провести капремонт на 8 із 12 км дороги. Детальніше читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!