Політична реклама

Для родичів мобілізованих на Львівщині створять гарячу лінію

1938 0
На Львівщині створять гарячі телефонні лінії, на які зможуть звертатися зі скаргами рідні військовослужбовців і самі мобілізовані.

Це рішення ЛОДА пов'язане з тим, що дехто з жителів нарікає на перебіг процесу часткової мобілізації у Львівській області, повідомляє прес-служба ЛОДА.

"Рідні військовослужбовців нарікають на те, що у військкоматах медогляд проводиться формально, є випадки відкупів, хабарів під час призову. Не всі сільські ради подають повні списки призовників, багато військовозобов’язаних звільняються з невідомих причин", – наголосив заступник голови Львівської ОДА Йосип Ситник.

Жителі Львівщини нарікають також на матеріально-технічне забезпечення військової частини і корупцію у військкоматах і медкомісіях, а військовослужбовці хочуть знати, чи будуть визнані учасниками бойових дій, якщо поїдуть на Схід України.

Водночас представник військового комісаріату у Львівській області Ігор Боловицьких наголосив, що у кожному військовому комісаріаті була розгорнута медична комісія, до якої входило дев’ять лікарів. За його словами, всі військовозобов’язані проходили медичну комісію і підтвердженням цього є протоколи медкомісій у військкоматах.

За час з початку мобілізації на Львівщині виписано близько 7 тисяч повісток, а у військову частину скеровані понад 2 тисячі чоловіків - тобто 70 відсотків були позбавлені можливості служити за станом здоров’я. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!