У поліклініках Львова встановили сучасні флюорографи

5825 0
Управління охорони здоров’я Львівської міської ради придбало 6 цифрових флюорографів. Відтак, у кожному районі міста встановили по одному апарату.
фото Олександр Мазуренко

фото Олександр Мазуренко

За словами Олени Горбачової , завідувача рентгенологічним відділенням 2-ої міської поліклініки, цифрові флюорографи призначені для проведення повноформатної рентгенофлюорографії грудної клітини. Такі апарати мають низку переваг перед аналогами: підвищена фізична і психологічна комфортність для пацієнта та менше променеве навантаження на нього, зручність для медперсоналу, одержання висококонтрасних рентгенівських зображень, надійність, ремонтоздатність.

У кожному районі міста встановили по одному апарату за такими адресами: поліклінічне відділення №2 1-ї міської лікарні (вул. Мазепи, 25), поліклінічне відділення 4-ї міської лікарні (вул. Фредра, 2), комунальна міська поліклініка №2 (вулиця Василя Симоненка, 4) , комунальна міська поліклініка №4(проспект Червоної Калини, 68), №5 (вул. Івана Виговського, 32) та №6 ( вулиця Медової Печери, 1).

Читайте також: Для українців створили мобільний додаток для контролю якості ліків

Як повідомляється на сайті прес-служби Львівської міської ради, вартість одного такого флюографа - 970,5 тис. , відтак загальна сума закупівлі - 5823 тис. грн. .

Як розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб – такі комплекси важливі з огляду на поширеність хвороб органів дихання, зокрема, онкологічних патології легень та туберкульозу. «Так, в Україні, починаючи з 1995 року, зафіксована епідемія туберкульозу. У Львові захворюваність на туберкульоз у 2015 році становила 56,2 осіб на 100 тис. населення (у 2014р. – 55,5 осіб на 100 тис. населення). Посилення роз’яснювальної роботи, яке проводилось медичними працівниками серед мешканців щодо необхідності систематично проходити флюорографічне обстеження, дало змогу активізувати виявлення туберкульозу і, як наслідок, скоротити терміни лікування та зменшити смертність від туберкульозу (з 11,8 випадків на 100 тис. населення у 2014 року до 6,5 – у 2015 році)», - додав Володимир Зуб.

Підготувала Олена Ільків


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!