Для учасників АТО у Львові облаштують «другий Сихів»

3305 0
На земельній ділянці на вулиці Під Голоском для учасників АТО побудують 9-ти поверховий, 10-під’їздний, 400-квартирний будинок із мансардами. А навколо нього буде простір для розвитку приватного простору.
фото: www.wz.lviv.ua

фото: www.wz.lviv.ua

Як розповів заступник начальника управління архітектури ЛМР Олесь Лужецький, земельна ділянка, яку місто виділило під будівництво багатоквартирного житлового будинку для учасників АТО на вул. Під Голоском, входить у північний район Львова, для якого розроблено детальний план впорядкування території. Після реалізації цього проекту даний район міста має бути схожий на Сихівський район. За словами начальника управління земельних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Сергія Коровайника, навколишні ділянки уже готують під продаж на аукціоні для будівництва багатоповерхового житла.

«За кошти міського бюджету розроблений детальний план впорядкування цієї території. Детальний план розвитку території стосується не тільки ділянки, де буде будинок для учасників АТО, а охоплює декілька гектарів. На перспективу це має бути новий мікрорайон, схожий на Сихівський район. Має бути вся інфраструктура: дитячі садочки, школи, магазини, нові дороги, громадські центри і багатоповерхове житлове будівництво. Освоєння всієї території, відповідно до генплану, розраховане на20-25 років» - розповів заступник начальника управління архітектури ЛМР Олесь Лужецький

За його словами, відповідно до детального плану впорядкування територій, передбачено і розвиток приватного сектору: «Приватний сектор також врахований, він залишається приватним сектором з малоповерховою житловою забудовою. Ці городи надавалися для садівництва, люди зможуть змінити цільове призначення цих земельних ділянок  і використовувати їх для будівництва своїх особняків».Щодо будинку для учасників АТО, то це буде 9-ти поверховий з мансардами, 10-під’їздний, 400-квартирний будинок.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!