Для учнів Львівщини закуплять 174 автобуси «Школярик» замість тих, які забрали на потреби ЗСУ

1518 0
На потреби Збройних сил України передали 89 автобусів.
Фото Христини Гоголь

Фото Христини Гоголь

У Львівській області для освітніх потреб планують закупити автобуси «Школярик». Для цього з обласного бюджету виділили 55,7 мільйонів гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна спеціалістка департаменту освіти і науки Львівської ОВА Леся Босак.

За даними ЛОВА, у планах – закупити 174 автобуси «Школярик», Львівщина наразі є єдиною в Україні, хто централізовано закупить шкільні автобуси за власні кошти.

Читайте також: Які зміни чекають на львів'ян з 1 вересня

Як зазначила Леся Босак, під час війни Львівщина на потреби ЗСУ передала 89 шкільних автобусів. Загалом у шкільному автопарку було близько 400 шкільних автобусів, проте 82 з них мають технічні несправності і потребують ремонту, а 29 – практично вже не підлягають ремонту.

Закупивши нові автобуси, це все одно не покриє на 100% потреб, проте покращить ситуацію.

«Потреба у шкільних автобусах була завжди. Ті авто, які їздять по сільських місцевостях, швидше виходять з ладу. Відтак, найбільше зараз потрібні «Школярики» у гірських районах», – каже Леся Босак.

Читайте також: Для однієї зі львівських шкіл збудують новітній навчальний корпус за допомогою 3D-принтера

Закуплять нові шкільні автобуси на умовах співфінансування, тобто обласний бюджет плюс місцевий. Усе буде в різних пропорціях – у залежності від платоспроможності громад. Коли це відбудеться, наразі не відомо. У найближчі дні на виділену суму управління транспорту та зв’язку оголосить тендер на закупівлю.

Нагадаємо, що у Львові у межах проєкту «Жовтий добродій» небайдужі мешканці переводять дітей через дорогу біля навчальних закладів. Вони одягнені в яскраво-жовтий одяг з спеціальним сигналом у руках. Проєкт працює з 2015 року. Станом на сьогодні його реалізують близько у 30 школах міста.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!