Для українців полегшили прикордонний рух з Польщею. 5 змін

6004 0
Президент Польщі Броніслав Коморовський в останній день на посаді підписав закон про ратифікацію протоколу, який змінює Угоду про малий прикордонний рух (МПР) з Україною. Пропонуємо вам нововведень, які зроблять для українців перетин кордону легшим.
фото: 032online.com, viza.vn.ua

фото: 032online.com, viza.vn.ua

1. Було вирішено продовжити термін перебування на території Польщі для власників дозволів на МПР до 90 днів.*

2. Крім того, осіб, які просять про видачу другого та наступного дозволу на МПР, звільнили від оплати конcульського збору.

3. Також ці особи менше очікуватимуть на подачу заяви та зможуть подавати документи у пунктах, що розташовані в містах, де немає польських консульських установ.

4. Окрім того, відтепер необов’язково мати медичне страхування під час перебування у прикордонній зоні.

5. Доповнений також список адміністративних одиниць у прикордонній зоні (3 – у Волинській та 1 – у Львівській областях), де діє МПР.

Зміни до угоди про МПР були підписані у грудні 2014 року у Варшаві президентами Польщі та України – Броніславом Коморовським і Петром Порошенком.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт президента Польщі.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!