Для українців створили мобільний додаток для контролю якості ліків

3983 0
За допомогою нового мобільного додатка можна за хвилину перевірити чи якісні ліки.
фото: www.akcent.org.ua, mn24.com.ua, v4asno.com

фото: www.akcent.org.ua, mn24.com.ua, v4asno.com

Українка Наталія Гуран створила програму, яка запобігатиме підробці медпрепаратів. Про це повідомляє likicontrol.com.ua.

«Від споживання фальшивих ліків щороку у світі помирають 700 тисяч людей. Одна з найнебезпечніших хвороб в Україні – туберкульоз. У більшості летальних випадків винні саме неякісні піґулки. Це і стало основною мотивацією для створення стартапу», – стверджує засновниця проекту.

За її словами, найчастіше шахраї наживаються на піґулках від головного болю, знеболювальних, вітамінах та гормональних препаратах.

«Програма видає, що реєстраційне посвідчення дійсне, але є заборонені серії. Людина має перевірити, що щойно придбана серія не є заборонена. Вона на упаковці переглядає серію і звіряє, чи вона якісна, чи заборонена», – пояснює Гуран.

Перевірити, чи дійсне реєстраційне посвідчення лікарського засобу, отримати виписку з реєстру, можна на сайті. У додатку програми можна також переглянути всі копії розпоряджень Держслужби з лікарських препаратів щодо тимчасової або постійної заборони. Мобільний додаток діє за допомогою реєстру Міністерства охорони здоров'я.

Зараз у програмі зареєстровано майже 13 тисяч лікарських засобів. База мобільного додатку «Ліки контроль» поповнюється двічі на добу.

У планах розробників залучити у базу якнайбільше державних реєстрів за допомогою Міністерства охорони здоров'я. Схожий проект діє у Сполучених Штатах Америки. Ним користуються понад шість мільйонів людей.

Завантажити додаток можна безкоштовно за посланням.

Нагадаємо, уряд має намір навести лад у фармацевтичній сфері, в результаті чого ліки в Україні подешевшають

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!