Для українців збільшать податок на нерухомість на 21%

5623 0
Власники квартир, які перевищують 300 кв. М, платитимуть найбільше.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Наступного року в Україні збільшиться податок на нерухомість для українців на 21%, порівняно з 2021 роком. Про це йдеться у Податковому кодексі України. 

Читайте також: При ввезенні електрокарів в Україні не треба буде сплачувати ПДВ

Відтак, з 2022 року громадяни України платитимуть за квартиру, яка має площу 100 кв.м 3600 грн замість 2832 грн. Крім того, розмір самого податку рахуватимуть виходячи з розміру мінімальної зарплати за рік, за який сплачується податок. 

Якщо цього року оплата становить 70, 8 грн, то наступного – 90 грн. При цьому платити потрібно лише за зайву площу (для квартири за кожен квадрат вище 60 метрів, а за будинок – вище 120 квадратів).

Власники квартир, які перевищують 300 кв. М, платитимуть найбільше. Йдеться про податок у розмірі 25 тис. грн. Таку саму суму заплатять власники приватних будинків, загальна площа яких перевищує 500 кв. М.

Податок нараховуватимуть з 1 липня і його потріьбно буде оплатити протягом 30 днів. При цьмоу, його мають платити власники житла один раз на рік, але це не залежатиме від кількості членів сім’ї чи людей, які прописані у квартирі або будинку. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!