Для відновлення брами Тартаківського палацу оголосили онлайн-аукціон. Як долучитись

1832 0
Аукціон триватиме до 30 листопада.
Фото: Тартаківський палац / Фейсбук

Фото: Тартаківський палац / Фейсбук

У Львові запустили благодійний онлайн-аукціон, на якому збиратимуть гроші на реставрацію автентичної брами Тартаківського палацу. 

Читайте також: Як на Львівщині відроджують Тартаківський палац. Фото

Кована брама разом із хвіртками та пряслами огорожі виконана слюсарною майстернею Івана Станкевича на поч. ХХ ст., свідченням чого є тиснений напис Jan Stankiewicz Lwów. Експерти ще розраховують точну вартість реставрації, втім волонтери вже запустили онлайн-аукціон, який триватиме до 30 листопада. Ці гроші стануть частиною співфінансування відновлення брами у межах конкурсу мікропроєктів Львівської обласної ради, на який БФ «Спадщина.UA» подаватиметься цього місяця.

На аукціоні представили понад 20 мистецьких робіт, виконаних в техніках графіки, акварелі та олії на полотні, що створили під час пленеру «Мистецький тартак» у жовтні. Тоді 10 львівських митців малювали Тартаківський палац на папері та полотні.

Читайте також: Волонтери планують зробити 3D модель Тартаківського палацу. Як долучитись

Роботи можна придбати зі стартовою ціною 800 грн із кроком на аукціоні 200 грн. Картини-лоти можна переглянути у кав’ярні-галереї «Штука», що на вул. Котлярська, 8 у Львові. Також переглянути всі роботи можна за посиланням.

Придбати картину можна на Фейсбук-сторінці Тартаківського палацу. Підтримати проєкт можна й не бравши участь у аукціоні.

Рахунок у ПриватБанку

5169330519983065

Читайте також: Концесія замку в Підгірцях: шанс на порятунок чи загроза

Додамо, що палац збудували у ХІХ ст. За радянської влади у палаці діяла школа, завдяки чому будівлю вдалось зберегти. У середині 90-х років у будинку виникла пожежа: згорів дах, перекриття між поверхами, місцями обвалилися стіни.

Палац Лянцкоронських є пам’яткою архітектури національного значення. У 2010 році палац передали у концесію, а інвестор ФОП «Новосад» зобов’язувався перетворити його на туристично-відпочинковий центр, однак будівля й досі перебуває в аварійному стані.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!