Для в’їзду до Польщі українцям знову потрібно мати «Зелену картку»

2689 0
Від початку війни поліс страхування при виїзді за кордон не вимагали.
Фото/ Укрінформ

Фото/ Укрінформ

Українцям, які виїжджають за кордон на власному автомобілі, знову повинні купувати поліс «Зелена картка». У Національному банку повідомили, що 28 квітня отримали від іноземних партнерів інформацію про те, що поліс вимагатиметься під час перетину кордону з Польщею.

Читайте також: Як водії призовного віку, що перевозять гуманітарку, можуть перентути кордон. Пояснення

Імовірно, така практика поширюватиметься й на кордонах з іншими країнами. Від початку війни українці мали право перетинати кордони Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови на власних автомобілях без полісу «Зелена картка». 

Зазначається, що на сьогодні укласти договір міжнародного страхування «Зелена картка» можна зі знижкою 50% в українських страховиків. Вартість полісу залежить від типу транспортного засобу, країни відвідування та терміну дії договору страхування. Поліси видаються на мінімальний строк – 15 днів, максимальний – не перевищує 1 рік. Ціна на страховий поліс «Зелена картка» визначена МТСБУ і є однаковою для всіх страховиків. Вартість полісу «Зелена картка» в Україні є нижчою, ніж у більшості країн.

Читайте також: В яких випадках чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон. В Україні з'явився довідник

Крім того, процес оформлення «Зеленої картки» суттєво спрощено у зв'язку з воєнним станом. Так, запроваджено онлайн-оформлення полісів через генерування відповідних pdf-файлів (електронний поліс). Країни-члени системи «Зелена картка» визнають українські електронні поліси, тож їх не потрібно роздруковувати та можна пред’являти з будь-якого гаджета.

Додамо, що «Зелена картка» – страховий сертифікат єдиної форми, що застосовується в країнах-членах міжнародної системи автомобільного страхування «Зелена картка».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!