Політична реклама

Для в'їзду в Росію українцям знадобляться медичні страхівки

1273 0
Депутати Держдуми РФ вирішили змінити порядок в'їзду іноземців до Росії і зобов'язати при перетині кордону купувати медичний страховий поліс.

За словами автора ініціативи депутата Держдуми від «Єдиної Росії» Олексія Журавльова, це робиться для того, щоб припинити незаконний «медичний туризм», коли громадяни країн СНД приїжджають до Росії за кваліфікованою та безкоштовною для них меддопомогою, - повідомляють Известия.

Журавльов наполягає на тому, щоб після надання будь-якої допомоги, крім екстреної, Росія виставляла б мігрантам рахунок.

За пропозицією депутата іноземець, який отримав медичну допомогу і не має коштів для її оплати, підлягає негайній депортації.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що на сьогоднішній день вартість виїзду автомобіля швидкої допомоги перевищує 1,5 тис. рублів, а вартість платних пологів становить близько 60 тис. рублів. Для іноземних громадян, які не мають медичної страховки, зазначені медичні послуги, що надаються медичними організаціями державної та муніципальної систем охорони здоров'я, виявляються за рахунок бюджетних коштів, джерелом яких є кошти платників податків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!