Для власників паспортів вакцинації Рада ЄС скасувала обмеження на поїздки

2578 0
Українськикй паспорт вакцинації має бути в застосунку «Дія» вже з 1 липня.
фото: apostrophe.ua

фото: apostrophe.ua

Рада ЄС затвердила рішення про скасування обмежень на подорожі в межах блоку для власників цифрових сертифікатів Covid-19. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на рішення Ради ЄС.

«Власники сертифікатів про вакцинацію, виданих відповідно до регламенту ЄС щодо цифрових сертифікатів, не повинні проходити тестування або карантин/самоізоляцію, якщо вони повністю вакциновані, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів вакциною, і минуло щонайменше 14 днів з моменту повної вакцинації. Держави-члени також можуть зняти такі обмеження після першої дози у випадку дводозових вакцин», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні планують запровадити паспорт вакцинації

Також скасовані обмеження для осіб, які мають сертифікат, що свідчить про те, що минуло менше 180 днів з дати позитивного результату тестування. Обмеження для інших подорожніх повинні базуватися на тому, наскільки країна, з якої вони приїжджають, взяла під контроль розповсюдження Covid-19.

Нагадаємо, що ЄС запроваджує сертифікати Covid-19, які вказуватимуть, чи людина щеплена, чи має імунітет, оскільки вона раніше була інфікована, чи нещодавно пройшла негативний тест. Система повинна бути готова до 1 липня, хоча деякі країни вже запустили сертифікати раніше.

Українськикй паспорт вакцинації має бути в застосунку «Дія» вже з 1 липня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!