Сьогодні – кінець другого етапу підтвердження участі в основній сесії національного мультитесту

1085 0
Основна сесія Національного мультипредметного тесту відбуватиметься у 21 області України і Києві, а також у містах 23 країн.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Сьогодні, 7 липня, завершується другий етап підтвердження участі в основній сесії національного мультипредметного тесту (НМТ). Про це повідомляє міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Читайте також: Пільги і додаткова сесія. Абітурієнтам з Львівщини пояснили особливості вступу 2022

Станом на зараз другий етап підтвердження участі в основній сесії НМТ пройшли понад 203 тисяч учасників, повідомив міністр.

Бажання складати мультитест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили майже 179 тисяч людей, а за кордоном – понад 24 тисячі.

«Нагадаю, можливість завантажити запрошення-перепустку з’явиться після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ (після 12 липня). У ньому буде зазначено дату, час і місце проходження основної сесії», – каже Сергій Шкарлет.

Читайте також: Вступ-2022. Для бакалаврів і магістрів затвердили правила прийому до вишів

Основна сесія НМТ відбуватиметься у 21 області України і Києві, а також у містах 23 країн. У додаткову сесію учасники зможуть скласти тестування також у США (м. Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та м. Сакраменто, штат Каліфорнія), Німеччині (м. Берлін), Фінляндії (м. Гельсінкі) й Люксембурзі (м. Люксембург), Словенії (м. Марібор), Швейцарії (м. Берн).

Нагадаємо, що у липні стартувала вступна кампанія. Цього року зовнішнє незалежне оцінювання, яке необхідно скласти абітурієнтам для вступу у заклад вищої освіти, відбуватиметься у вигляді національного мультитесту з трьох предметів – української мови, математики та історії України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!