В Україні посилюють контроль за переміщенням військовозобов'язаних і резервістів

2930 0
Українці, які на військовому обліку, повинні мати дозвіл на виїзд за межі місця проживання.
Фото: АрміяІнформ

Фото: АрміяІнформ

Люди призовного віку, військовозобов’язані та резервісти можуть виїхати з місця проживання лише з дозволу військкомату. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

«Норма Закону України «Про військовий обовязок і військову службу», який діє з 1992 року, передбачає, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобовязаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки», - йдеться у повідомленні.  

Як зазначають в Генштабі, українці, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, повинні мати дозвіл на виїзд за межі місця проживання, щоб впорядкувати облік переміщених осіб.

Дозвіл видають від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта. Розглядається також додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у звʼязку зі службовою чи особистою необхідністю.  


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!