Для зберження Вілли Люсія у Львові проведуть архітектурний конкурс

1546 0
Уже у вересні очікують отримати результати конкурсу, на основі яких прийматимуть рішення, як діяти далі.
Фото:  Юра Мартинович

Фото: Юра Мартинович

Задля збереження будівлі на вул. Свєнціцького, 16 у Львові відбудеться архітектурний конкурс «Віллі Люсія: пошук рішень». Про це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка.

Читайте також: Віллу на Коновальця обіцяють зберегти. Фото

 попередніх зустрічах, які відбувалися ще до карантину в Пороховій вежі, визначили провести архітектурний конкурс як один із компромісних шляхів для збереження вілли Люсія. Ми розуміємо складність конкурсу через те, в якому стані зараз перебуває будівля. Тому потрібна робота фахових реставраторів, архітекторів, які можуть дати чітку відповідь, яким чином далі може продовжувати функціонувати цей об'єкт. Саме архітектори мають дати відповідь, що там має бути», − каже він.

 надалі вважає цей будинок пам’яткою. Є рішення суду, яке скасовує її внесення до переліку пам’яток, однак, за словами Андрія Москаленка, у Львові подаватимуть апеляцію.

Віллу «Люсія», що на вул. Свєнціцького, 16, збудувала у 1895−1896 рр. фірма Івана Левинського для Юзефа Ольпінського за проєктом архітектора Івана Долинського. У різні періоди тут проживали цісарський радник і контролер Головної крайової каси Юзеф Обмінський, Кароліна Скотт, Станіслав Лемпицький – польський вчений, письменник, професор, представник львівсько-варшавської філософської наукової школи, чоловік польської поетеси Ядвіги Гамської-Лемпіцької.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!