Для зменшення небезпеки для людей на площі Ринок зріжуть липу та полегшать крони каштану

1773 0
На місці липи висадять крупномірний саджанець, а полегшення крон каштану дозволить йому прожити на площі ще кілька років.
Фото: управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР

Фото: управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР

На площі Ринок у Львові сьогодні виконуватимуть роботи зі зрізання та полегшення крон дерев, щоб вбезпечити людей. Про це повідомили в управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міськради. 

Читайте також: У Львові на вулиці Б.Хмельницького зрізали вісім дерев

Йдеться про суховерху липу, яка розташована біля фонтану «Адоніс». Оскільки під липою завжди сидить багато людей, то дерево підлягає заміні. 

В управлінні зазначили, що на місці липи буде висаджено крупномірний саджанець.

Читайте також: Поблизу новобудови на Торф'яній зрізали дерево і гілля. Чи мав забудовник дозвіл

Крім того, також проводитимуть роботи з полегшення крони каштану біля фонтану «Діана», який після кількох негод у незадовільному стані. 

«Гіркокаштан біля Діани виглядає чудово, але має одну дуже небезпечну масивну гілку, яка підчас останніх негод розтріскалася», – зазначила керівниця управління Олександра Сладкова. 

Вона каже, що в каштані понижуватимуть та розвантажать гілки допоки не переконаються, що ризику більше немає. Відтак, вдасться продовжити життя дерева на площі ще на кілька років. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!