На правах реклами

Дмитро Добродомов: "Маю антикорупційний план для Львова"

3456 0
Народний депутат України, лідер партії «Громадський рух «Народний контроль» Дмитро Добродомов балотуватиметься на посаду міського голови Львова. В інтерв’ю Tvoemisto.tv кандидат розповів про основні цілі партії, яку він очолює, та антикорупційний план для Львова.

Чому Ви вирішили вийти з фракції «Блок Петра Порошенка»?

– У принципі, я підтримую коаліційну угоду, яка відповідає запитам українців станом на сьогодні. Але, на жаль, після шести місяців розуміємо, що пункти її не виконуються. Я не бачив доцільності залишатися з людьми, які дуже швидко адаптувалися у Парламенті, і зрозуміли, що система залишилась загалом такою, як і була, а вони самі стали учасниками цієї системи. У Верховній Раді я очолюю міжфракційне об`єднання «Народний контроль», куди ввійшли народні депутати: Олег Мусій, Андрій Антонищак, Богдан Матківський, Євген Рибчинський та Олексій Мушак.

Які основні цілі перед собою ставить партія «Громадський рух «Народний контроль»?

– Багато хто з очільників забув про основну мету Майдану – змінити систему. Це наше першочергове завдання. Ми приймаємо важливі управлінські рішення, ведемо антикорупційну боротьбу, створили політичну платформу, щоб люди могли через систему прямих виборів замінити старий політичний «істеблішмент», який вперто сидить на старих корупційних схемах. Наші учасники – це громадські активісти, волонтери, учасники АТО, журналісти.

 

З якою метою йдете в мери Львова?

– Мене часто запитують, чому раптом йду в мери? Я пояснюю цю позицію дуже просто. Основні засади, які стосуються антикорупційної діяльності – запуск антикорупційного бюро, реформа прокуратури, новітня поліція. Закони, де я є співавтором щодо реєстру власності чиновників, правоохоронців та суддів – це вже узаконена програма. Ці закони вже прийняті та підписані Президентом, але проблема у тому, що вони не виконуються. У нас абсолютно імпотентні прокуратура та МВС, які не реагують на ті запити, які зараз є у суспільства: жоден чиновник, який крав за часів Януковича, не покараний, корупція процвітає. Переконаний, лише незалежні структури, скажімо, як антикорупційне бюро, реальна реформа МВС та прокуратури здатні це змінити.

Який стосунок це має до Львова? Все дуже просто! На місцях це все так само не виконується. Основна наша мета – зробити Львів першим містом без корупції. Маємо сім пунктів, які реалізовуватимемо для цього. Це такий собі антикорупційний план для Львова. Нам нічого не заважає зробити прозорим та публічним бюджет міста. Львів’яни мають право знати, куди щодня йдуть гроші з міського бюджету. А для цього потрібно лише, щоб вся звітність викладалася в інтернеті, де кожен бачитиме, куди і на що потрачено бюджетні кошти. Наша команда людей здатна реалізувати всі ці речі – відкритість, прозорість, відповідальність.

З якими питаннями до вас найчастіше звертаються львів’яни?

– Люди звертаються зі своїми начебто дрібними питаннями на тлі державних. Але ми розуміємо, що для кожної людини її проблема є важливою. Питання про тарифи лідирує серед звернень людей. Я є учасником робочої парламентської групи щодо визначення об’єктивності комунальних тарифів, і разом з експертами ми чітко вивели ті тарифи, які реально обґрунтовані - вони вдвічі нижчі, ніж ті, що дає уряд. Чому ми, у вільній країні, маємо просити дозволи встановити індивідуальне опалення, яке є енергозберігаючим? Програму індивідуального опалення після 25-го жовтня буде запущено одразу, наступного дня.  

Розмовляла Оксана Матійків

Режисер: Патриція Кузнєцова

Відео: Володимир Барчук

Фото: Андрій Поліковський

Зйомку проведено в кав'ярні-музеї фототехніки "Фіксаж"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!