Політична реклама

Дні перебування в ЄС по шенгенській візі рахуватимуть по-іншому

2751 0
У ЄС по-новому підраховуватимуть дні по шенгенській візі. Тепер на території країн Шенгенської угоди можна провести максимум 90 днів протягом періоду часу в 180 діб.

Про це йдеться в новому декреті Європарламенту.

Нові правила стосуються також терміну короткочасного перебування туристів з-за меж ЄС, яким не потрібна віза для в'їзду в Шенген. Якщо раніше на території країн Шенгенської угоди можна було провести максимум дев'яносто днів на півріччя, починаючи з першого в'їзду в одну з шенгенських країн, то тепер прикордонники будуть робити підрахунок по-іншому.

Відтепер закон говорить, що термін максимального перебування в шенгенських країнах становить «90 днів у будь-який період 180 діб». Тобто при виїзді з Шенгену на кордоні перевірятимуть, щоб в попередній виїзду 180- денний термін кількість максимально допустимих днів не була перевищена.

Джерело: Варіанти


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!