Дні Європейської спадщини у Львові. Що не проґавити

2569 0
Від сьогодні розпочинаються Дні європейської спадщини у Львові. Не зважаючи на те, що реєстрацію на їхні заходи уже закінчено, пропонуємо перелік подій, на які можна потрапити без попереднього запису.
фото: varianty.net, afishalviv.net, touristinfo.lviv.ua

фото: varianty.net, afishalviv.net, touristinfo.lviv.ua

Дні Європейської спадщини відбуватимуться у Львові вже вп’яте. Основною тематикою цьогорічного заходу стане представлення спадщини сецесії кінця XIX – початку XX століття.

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

26 вересня (субота)

12:00 – Офіційне відкриття в дворику Центру міської історії, що на вул. Богомольця, 6. У програмі – представлення виставки фотографій маскаронів львівського фотографа Танаса Никифорука та презентація листівок історичних вілл зі Львова та Ужгорода.

12:30 – Презентація проекту «Інтерактивний Львів», де розповідатимуть про архітектурну сецесію Львова – від орендних кам’яниць і вілл до громадських будівель, об’єктів транспорту та промисловості. Цікавинкою зустрічі стане оповідь про вулицю Богомольця, що є однією з найвідоміших та найяскравіших прикладів сецесійного архітектурного ансамблю у Львові. Місце зустрічі: конференц-зал Центру міської історії, вул. Богомольця, 6.

Читайте також: У Львові вперше відкриють «Університет інтелекту» для школярів. Програма

17:00 – Лекція на тему «Портрет міста на зламі XIXXX століть» на якій можна буде переглянути старовинні фотографії Львова. Відбуватиметься у палаці Сапігів, що на вул. Коперника, 40а.

18:00 – Концерт-розповідь Як звучить сецесія? Концерт за участі струнного квартету та студентів класу доц. О. Рапіти, заслуженої артистки України. Під час виступу можна буде ближче познайомитися із творчістю українських композиторів Василя Барвінського, Нестора Нижанківського та Миколи Колесси. Зустріч відбудеться у великому залі Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка.

Читайте також: У Львові відкрили реєстрацію на Дні європейської спадщини. Програма

27 вересня (неділя)

12:00 – Виставка «Сецесія у Львові».  Тексти і фото для даної експозиції більшою мірою було взято з книги «Сецесія у Львові», яка була видана минулого року і є першою спробою презентувати сецесію в архітектурі Львова. Локація: перед входом у Ратушу.

14:30 – Відкрита дискусія «Мистецька спадщина сецесійного Львова» до участі в якій запрошуються як фахові дослідники, так і широкий загал шанувальників культури кінця ХІХ – початку ХХ ст. Зустріч проводитиметься у конференц-залі Центру міської історії, вул. Богомольця, 6 (вхід з двору).

Також з 26 вересня до 23 жовтня відбуватиметься відкрита експозиція «Сецесія у масках» – виставка робіт 1970-х рр. львівського фотографа Танаса Никифорука у Центрі міської історії, що по вул. Богомольця, 6.

                                                                           Підготувала Мар’яна Федина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!