До 100-річчя Станіслава Лема з’явилася перша українськомовна біографія письменника

1577 0
Перша за роки незалежної України біографія українською мовою народженого у Львові Станіслава Лема.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Уперше біографія письменника Станіслава Лема вийшла друком в українськомовному перекладі. Книжка «Лем. Життя не з цієїї землі» написана польським журналістом Войчехом Орлінським, а українською її переклав Андрій Павлишин. Вихід книжки приурочено до 100-літнього ювілею письменника, народженого у Львові. Про це у Facebook повідомив культурний менеджер Lem Station Михайло Лемак.

Читайте також: Давайте повернемо Станіслава Лема рідному місту

«Ця книга стане чудовим подарунком для українських поціновувачів творчності Станіслава Лема до сторіччя письменника, яке відзначатимемо вже цієї неділі», – каже він.

Книга вийшла за сприяння Lem Station та House of Europe. Надрукувало її видавництво «Човен».

Михайло Лемик також анонсував відкриття спеціального муралу, який створили до 100-річчя Станіслава Лема на стіні Компресорної станції Lem Station.

Читайте також: У Львові розпочали облаштовувати простір Станіслава Лема. Як зміниться площа

Додамо, що у Львові на фасад будинку, де жив письменник, встановлять пам'ятну таблицю. 

Нагадаємо, що Станіслав Лем народився 12 вересня 1921 року у Львові, а помер у 2006 році у Кракові. Програму відзначення 100-ліття з дня народження письменника у Львові прийняли на засіданні сесії міськради 25 березня. Вона розрахована на 2021 рік та визначає стратегію проведення загальноміських заходів із популяризації постаті та творчого спадку письменника.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!