На Личакові вшанували військових та пластунів до 110-річчя скаутської організації. Фото

1293 0
До 110 дня народження «Пласт» також розпочинає збір, щоб продовжували виконувати свою місію – робити все для перемоги.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

110 років тому 12 квітня у приміщенні Академічної гімназії близько 40 пластунів склали першу Пластову присягу. Нині ж «Пласт» бореться за Україну – хто зі зброєю в руках, а хто виховуючи нове покоління українців. На Личаківському цвинтарі сьогодні вони вшанували військових та пластунів на честь 110-річчя організації.

До 110 дня народження «Пласт» розпочинає збір, щоб продовжували виконувати свою місію – робити все для перемоги. Зібрати необхідно 300 тисяч доларів, аби забезпечити українських захисників. Зокрема, є потреба зберегти життя 1480 військовим. Підтримати воїнів можна за посиланням.

Читайте також: Проректор, пластун та маркетолог. Історії тих, хто вже записався в Львівську тероборону

«Сьогодні серед пластунів також є багато борців, які стоять на захисті нашої Батьківщини. Наше завдання захисти їх, щоб перемогти цю багатолітню війну. І нам вже вдалося зберегти життя 4 560 воїнів, а ще 2000 очікують нашої допомоги зараз», – пояснюють пластуни.

Нагадаємо, що Пластовий осередок у Львові відкрив штаб для термінового збору провізії на потреби української армії. Він діє на вул. Шептицьких, 16. 

Фото Івана Станіславського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!