Львів'яни можуть дізнатися онлайн, чи списали їхній будинок із балансу ЛКП

19268 1
До 1 березня мешканці повинні обрати, хто керуватиме їхнім будинком.

До 1 березня львівські багатоповерхівки спишуть з балансу ЛКП. До цього часу мешканці повинні визначитися, хто обслуговуватиме їхні помешкання. Про це під час брифінгу повідомила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк.

Станом на сьогодні, 9 січня, вже 559 будинків списали з балансів ЛКП.

«До 1 березня працюємо, аби списати максимальну кількість будинків з балансів ЛКП і місцевих рад. У кожній районній адміністрації створена робоча група по списанню будинків, яка займається цим питанням. Робоча група обстежує будинок, горищні приміщення, чи є там нежитлові приміщення, чи є додаткові споруди на території. Все це має бути описано в акті про списання будинку. За бажання, мешканці будинку також можуть увійти в робочу групу», – каже Ірина Маруняк.

Читайте також: Усі багатоквартирні будинки Львова спишуть з балансу комунальних підприємств

За перебігом зняття житлових будинків з балансів ЛКП можна слідкувати онлайн на сайті міської ради. У табличці зазначені район, будинок, його балансоутримувач, кількість квартир, площа будинку і розпорядження голови районної адміністрації про списання.

Ірина Маруняк також зазначила, що паралельно ведеться активна робота зі створення ОСББ. Крім того, ОСББ є неприбутковою організацією, яка не сплачує ПДВ, тому більше коштів зосереджується саме на виконанні тих чи інших робіт з обслуговування будинку.

Читайте також: Життя без «ЖЕКів»: що чекає львів’ян із нового року

Крім ОСББ балансоутримувачем будинку може бути також управляюча компанія. Їх у Львові є 50, повний перелік можна переглянути за посиланням.

«Якщо будинок переходить в управління управляючої компанії, то квартирна плата обумовлюється на договірних засадах. Також обговорюються обов’язкові заходи, які має здійснювати компанія. Зокрема, прибирання сходової клітки, прибудинкової території, оплата за вивіз ТПВ, освітлення сходової клітки, ремонт даху. Угода укладається на рік – і, якщо мешканці незадоволені роботою компанії, через рік вони можуть розірвати угоду і обрати іншого балансоутримувача будинку. Якщо угоду хочуть розірвати до року часу, то це робиться добровільно, чи через суд», – пояснила Ірина Маруняк.

Читайте також: Створити ОСББ у Львові. Все у ваших руках (насправді ні)

Допоки мешканці не укладуть нову угоду з балансоутримувачем, то стара угода з ЛКП розірвана не буде. Такий будинок не спишуть з балансу – його обслуговуватиме ЛКП.

Андрій Костюк


Читайте також:
19 Січня, 2019 13:06
Юрій Ви чистити Центральну частину міста від автотранспорту, який знищує Львів і Нашу Історію. Навіть при Совдепі не було такого знущання над архітектурними пам'ятками і історичною цілісністю Львова, як зараз... Ганьба СЕПАРАТЮГАМ і продажному колготнику-Садовому, який свідомо все це робить. Вставайте Львів'яни,прокиньтеся,невже наші батьки цього прагнули???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!