Політична реклама

До 1 серпня львів'яни можуть безкоштовно пройти діагностику на гепатити В і С

1323 1
27 липня у Львові стартувала акція протидії поширенню гепатиту в Україні «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини». В рамках її проведення усі охочі можуть безкоштовно пройти діагностику та отримати необхідну юридичну допомогу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Акція триватиме до 1 серпня 2012 року. «С – наша спільна справа в боротьбі за життя Людини» – одне з втілень співпраці міжнародних, всеукраїнських, місцевих громадських організацій у сфері охорони здоров’я з органами влади. Така діяльність покликана підвищити обізнаність населення України щодо поширення, симптомів та методів діагностики та лікування гепатиту С.

Відтак, сьогодні на просп. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченку з 15:00 до 19:00 год працюватиме мобільна амбулаторія БФ «САЛЮС», працівники якої з допомогою швидких тестів на гепатити В і С, проводитимуть діагностику.

Минулого року під час однойменної акції було проведено тестування 80 осіб, при цьому гепатит С було діагностовано в 14 випадках (17,5%).

Під час цьогорічної акції використають 190 експрес-тестів, що в 2,5 рази більше, ніж минулого року. У разі виявлення захворювання, ми скеровуватимемо хворих для подальшого лікування. Тестування буде анонімним, конфіденційним та безкоштовним

 лікар мобільної амбулаторії БФ «САЛЮС» Павло Лиховид.

Також від сьогодні і до 1 серпня у Міському центрі здоров’я та медичної інформації (вул. Руська, 20) з 11:00 до 15:00 год функціонуватиме медико-правовий пункт, де кожен зможе безкоштовно отримати кваліфіковану медичну і юридичну консультації.

«Акція є соціальною. Важливим її аспектом є надання правової допомоги. Люди зможуть зорієнтуватися у сфері охорони здоров’я з приводу їхніх питань, дізнаються про свої права. В межах проекту з нами співпрацює мережа медичних лабораторій «Synevo». Хворим надаватимуть 50% знижку на подальшу діагностику, а також 30% знижку на загальні аналізи», - розповіла президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» Ірина Сенюта.

«Усі медичні заклади міського підпорядкування залучені до просвітницької, інформативної та профілактичної роботи», - зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Організаторами заходу є управління охорони здоров’я Львівської міської ради, ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» спільно з БФ «САЛЮС» за підтримки програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» і МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні».

Детальну інформацію про акцію можна отримати тут: www.hepatit.org.ua, www.healthrights.org.ua.

 

3 Квітня, 2013 15:20
Валентин Халецький Сайт youtube.com/user/detaelislviv Медицина майбутнього - сьогодні! +38 (097) 474 29 80.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!