До 2020 року Україна перейде на страхову медицину

2816 2
У 2017 році в Україні розпочнеться поступовий перехід на застосування принципів страхової медицини. Цей процес триватиме до 2020 року.
фото: webmed.com.ua

фото: webmed.com.ua

У системі охорони здоров’я з принципу фінансування лікарняних ліжок, ми переходимо на принцип фінансування послуг, які надаються пацієнтам. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, – інформує Урядовий портал.

«Ми вже здійснили перші кроки і почали впроваджувати механізм «гроші ходять за пацієнтом». Цей процес  відбувається непросто і болісно. У тому числі не до кінця сприймається він і медичною спільнотою, адже треба буде пройти через конкуренцію, підвищити якість послуг», – сказав він.

Читайте також: Завдання вижити: як рятують львів’ян у Лікарні швидкої допомоги

З наступного року, за словами віце-прем’єр-міністра, розпочнеться поступовий перехід на застосування принципів страхової медицини. «За нашою програмою, повний перехід до страхової медицини і медична реформа мають відбутися протягом трьох років. Щоб це не було шоком ні для людей, ні для лікарської спільноти», – зазначив Павло Розенко. «Ми розпочнемо цей процес у 2017 році і вже на кінцеву модель медичної реформи вийдемо у 2020 році», – додав віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив волонтера, директора гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців, засновницю Школи реабілітаційної медицини Українського католицького університету Уляну Супрун на посаду виконувачки обов'язки міністра охорони здоров'я. Уляна Супрун розповіла про перші реформи у сфері медицини

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
12 Січня, 2017 14:54
axab В об’єднаних громадах сімейному лікарю "світить" висока зарплата та соціальне житло. Це вже реальність в Білозерській громаді на Черкащині
[***]://silobr.info/index.php/novini-gromad/item/907-bezkoshtovne-zhitlo-%20-visoka-zarobitna-plata-=-simeyniy-likar-v-ob%E2%80%99ednaniy-gromadi
27 Грудня, 2016 19:27
axab Медична реформа наприкінці року зрушила таки з місця і рухається в руслі децентралізації
[***]://decentralization.gov.ua/news/item/id/3920
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!