До 2030 року всі автостоянки України планують обладнати електрозарядками

1459 0
Ця потреба виникла через те, що у майбутньому кількість електромобілів зросте в рази.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Міністерство регіонального розвитку розробило зміни до ДБН, які передбачають обов’язкове облаштування електричними зарядними пристроями не менше 5% паркомісць у громадських гаражах та автостоянках. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Читайте також: Найпопулярніші електрокари в Україні. Перелік

За словами заступника міністра регіонального розвитку Лева Парцхаладзе, ця потреба виникла через те, що у майбутньому кількість електромобілів зросте в рази.

Читайте також: Як електромобілі змінюють людей та чому це важливо

«Тому зараз ми вже прописали у змінах до ДБН щодо автостоянок норму обов’язкового встановлення електрозарядок. Зараз плануємо передбачити обладнання електрозарядними приладами не менше 5% машиномісць на всіх парковках, з поступовим збільшенням цієї норми. Наша ідея — щоб до 2030 року усі 100% машиномісць на автостоянках вже були оснащені електрозарядками», — сказав він.

Нагадаємо, 1 вересня в Україні запрацювали оновлені Державні будівельні норми, що стосуються автостоянок та гаражів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!