До 30 річниці ЗСУ у Львові пройшли заходи біля Академії сухопутних військ

1680 0
Саме цього дня 30 років тому парламент ухвалив закон про «Про Збройні сили України».

Учора, 6 грудня, п’ять найбільших міст країни об’єдналися в телеміст, аби урочистими заходами відзначити 30-ту річницю Збройних Сил України. Крім того, у Львові відбулися урочисті заходи з відзначення 30-ї річниці створення ЗСУ. Саме цього дня 30 років тому парламент ухвалив Закон України «Про Збройні сили України». Локацією львівських урочистостей стала площа біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У Львові начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала вручив бойові прапори 143-му об’єднаному навчально-тренувальному центру, а також почесні найменування «ім. Українських січових стрільців» 223-му зенітному ракетному полку. 

Захід завершився концертом гурту СКАЙ. 

День Збройних Сил України Верховна Рада встановила у 1993 році. Відзначається щорічно 6 грудня, оскільки саме в цей день у 1991 році ухвалили закон України «Про Збройні сили України». Він також символічно співпадає з початком Першого Зимового Походу армії УНР.

Фото ЛОДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!