До 30 вересня у Львові ДАІ шукатиме водіїв, що розмовляють за кермом

3089 0
До тих, хто любить поговорити по телефону за кермом, упродовж вересня буде особлива увага з боку інспекторів. Штраф за розмову по телефону не мінімальний – близько півтисячі гривень. Якщо ж при цьому виникла аварійна ситуація, покарання може зрости до 850, а ще можна позбутися прав на півроку, а то й на всі 12 місяців.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Дуже часто дозволяють собі теревені і водії переповненого громадського транспорту, констатують ДАІвці, пише ZAXID.NET.

«Коли водій спілкується по телефону, він відволікається від дороги і не може нормально контролювати рух свого автомобіля. Відповідно, не може вчасно відреагувати на зміну обстановки», – розповів інспектор ДПС Львова Іван Бесага.

У ДАІ наголошують, що під час розмови по мобільному телефону реакція водія сповільнюється і йому треба втричі більше часу, аби зреагувати на непередбачувану дорожню ситуацію. Як наслідок – гальмівний шлях збільшується приблизно на 25 метрів. Майже всі водії, за невеликим винятком, схильні до ефекту перемикання уваги з керування автомобілем – на розмову, констатують психологи.

«Люди, які більше холерики або сангвініки, такі, скажімо, екстраверти, у них краще виходить перемикати увагу, але при цьому вона є, можливо, менш стійка, ніж у флегматиків чи меланхоліків, які є інтровертами», – зазначив психолог Андрій Сидоренко.

Профілактична акція ДАІ проти говірких водіїв триватиме до 30 вересня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!