До 3 тисяч пасажирів у поїзді. Львівський залізничний вокзал отримав відзнаку за рекордну евакуацію людей

1934 0
Відзнака #ЗалізніВокзали висітиме біля дверей будівлі.

Львівський залізничний вокзал отримав відзнаку #ЗалізніВокзали за успішну і рекордну евакуацію людей. З початку повномасштабної війни львівський вокзал прийняв найбільшу кількість біженців зі всієї України – відправлено 400 тис. людей, повідомляє «Укрзалізниця».

Читайте також: 1200 порцій за пів години. Як біля Львівського вокзалу працює польова кухня

Загалом, компанія «Укрзалізниця» відзначила 10 вокзалів та їхніх керівників, що від початку повномасштабного вторгнення надали прихисток десяткам тисяч людей, прийняли тисячі рейсів, скерували сотні тонн гуманітарки на потреби оточених міст. Крім Львова, відзнаки отримали Київ, Харків, Краматорськ, Лиман, Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг, Ужгород, Одеса.

За 50 днів повномасштабної війни через залізницю евакуювали 3 724 202 людей. Кожна ця цифра – конкретні життя дітей, матерів, іноземних студентів, маломобільних та поранених. Особливе навантаження припало на перший місяць, коли #ЗалізніГерої – поїзні бригади та машиністи – вивозили до 3 тис. людей на один поїзд.

Один з таких поїздів прибув до Львова.

Читайте також: Врятовані з пекла. Фоторепортаж прибуття до Львова евакуйованих маріупольців

«Інтерсіті з Харкова приїхав до нас повністю темним посеред ночі. У дорозі він був 20 годин. Його двері не відчинялися, бо люди підпирали їх зсередини спинами, нам довелося робити це зовні. Коли одні з дверей нам таки вдалося розсунути, зсередини повалив такий густий пар, ніби люди їхали у бані. Порахувати їх кількість ми так і не змогли, але дітей було не менше чверті», – каже начальник вокзалу Львів Роман Сенишин.

Відзнаку #ЗалізніВокзали кожен вокзал гордо носитиме біля дверей.

Нагадаємо, що з перших днів війни на Львівському залізничному вокзалі годують людей, котрі приїхали поїздами з регіонів України, де тривають обстріли та падають ракети. На польовій кухні, що неподалік вокзалу, за добу варять кілька 320-літрових казанів гарячої страви, при тому, що один казан вміщає 1200 порцій. Як і хто працює на вокзалі у польовій кухні, читайте у матеріалі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!