Аварійні вимкнення електроенергії на Львівщині застосовують для 25% споживачів

5321 0
Ці вимкнення відбуваються паралельно до погодинних. Їх не слід плутати з можливими вимкненнями електроенергії («білий квадрат»).
Умовне фото

Умовне фото

До аварійних вимкнень електроенергії на Львівщині належить 25% споживачів, тобто кожен четвертий. Ці вимкнення відбуваються паралельно до погодинних. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила речниця «Львівобленерго» Галина Петрушка. 

«25% зі 100% електроенергії йде на критичну інфраструктуру, залишається ще 75%, яку ми мали б ділити для трьох груп, що в нас є. Але вже другий тиждень поспіль НЕК «Укренерго» надає для нашої області низкі ліміти – половину від потреби.Тому, маючи 50% від потреби, ми можемо подати 25% для критичної інфраструктури і так само для однієї черги. Іще дві черги – вимкнені, тобто це 8 годин без електроенергії. Через низький ліміт інакше зробити не можемо», – зазначає вона.

Читайте також: В енергосистемі зберігається значний дефіцит, – «Укренерго»

Галина Петрушка нагадує, що, відповідно до впроваджених у грудні минулого року графіків погодинних вимкнень, «білий квадрат» («можливе вимкнення») також свідчить про те, що, імовірно, електроенергії не буде.

«Якщо нам дозволяє сиутація, то ми не будемо їх застосовувати (можливі вимкнення – ред.), натомість в останній тиждень здебільшого не могли собі цього дозволити», – додає вона. 

Тепер також на Львівщині можуть діяти аварійні вимкнення – до них входить лише 25% споживачів. Переважно йдеться про густонаселені райони, але при тому, пояснює Галина Петрушка, диспетчери «Львівобленерго» намагаються все ж вимикати не одних й тих самих.

«Часто неможливо тримати всіх рівно в тому ліміті, що дало «Укренерго», бо, наприклад, більшість споживачів включили мікрохвильові печі, і вже почався переліміт. Диспетчер «Укренерго» бачить, що ситуація критична і каже застосовувати аварійні відключення. Нам треба 15 хвилин, щоби виконати цю команду. Тоді починаємо вимикати електроенергію в будинках додатково. До аварійних відключень належить 25% від усіх споживачів, тому виходить так, що вони залишаються без електроенергії найдовше. Приміром, Сихів – район, де застосовують аварійні відключення: якщо ваш будинок належить до 3 групи, і світло вимкнули з 9 по 13 за графіком, а в 13 не ввімкнули, то, отже, дали вказівку застовувати аварійні відключення», – пояснила Галина Петрушка.

Читайте також: У «Львівобленерго» внесли зміни в графіки відключень світла

Додамо, що аварійні вимкнення відбуваються паралельно до погодинних, для частини споживачів вони можуть накладатися на планові (оранжевий квадрат) чи можливі (білий квадрат) вимкнення. 

Які графіки діють наразі у Львові, можна переглянути тут.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!