Чи перенесуть в Україні через Covid-19 вибори та до Білорусі їде ОМОН Росії. Головне за ніч і минулу добу

2676 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Протести в Білорусі. Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, вдруге за вихідні провів телефонну розмову з президентом РФ Путіним. Той готовий «надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли».

За даними одразу декількох джерел, автозаки ОМОНу Росгвардії у неділю могли прямувати до кордону з Білоруссю. На машинах відсутні будь-які маркування, а також номерні знаки.

Читайте також: У яких районах Львівщини найбільше хворих на Covid-19. Свіжа статистика

Одна колона рухалась від Санкт-Петербурга в бік кордону. Проїхало близько 30-40 вантажівок і кілька військових позашляховиків. «Штатна місткість одного «автозаку» – близько 20 осіб. Таким чином, тільки з Петербурга могло їхати не менше 600 бійців. Для порівняння, загальна чисельність всього білоруського ОМОНу – 1500 осіб.

Інша колона рухалася в напрямку Білорусі з боку Москви по трасі Москва-Мінськ. У машинах колони, що рухалася з Москви, люди в чорній формі без розпізнавальних знаків.

Лукашенко виступив на мітингу в Мінську, на Майдані Незалежності, де зібралися його прихильники. За його словами, у разі повторних виборів Білорусь загине «як держава, як народ, як нація». «Натівські війська брязкають гусеницями біля наших воріт. Іде нарощування військової потужності на західних кордонах нашої країни», – сказав він.

На площі було кількасот людей. Її обгородили вантажівками. Туди можливо потрапити тільки через міліцейські пости.

Натомість, біля стели «Мінськ – місто-герой» на проспекті Переможців у білоруській столиці зібралися двісті тисяч людей, які виступили проти Лукашенка. Натовп скандував: «Йди!», «Верам, можам, переможам!», «Лукашенко в автозак!», «Чесні вибори!». Масові антиурядові акції пройшли не тільки в Мінську, а й по всій країні.

Читайте також: У Верховній Раді пропонують реструктуризувати борги українців за комуналку

Пізніше, опозиційні білоруські ЗМІ повідомили про затримання в різних районах Мінська людей, які розходилися з масштабного мітингу.

НАТО спростувало твердження Лукашенка, про нарощування військової потужності недалеко від західного кордону країни. «У регіоні немає нарощування сил НАТО», – заявили там.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 293 хворих (127 за попередню). Разом 11 951. Одужали – 3 240 особи (плюс 83 за дві доби), померло – 328 (плюс 10 за дві доби).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 3 484 осіб (1 637 за попередню добу). Загальна кількість 91 356 пацієнтів. Одужало – 47 822 (1 025 за дві доби), померло – 2 068 особи (плюс 57 за дві доби).

Перелік антилідерів не змінився: Львівська область – 11 951 (детальніші показники вище), Київ – 10 538 осіб (плюс 378 за дві доби), далі йдуть Рівненська – 7 538 (плюс 212) та Чернівецька – 7 617 (плюс 353 за дві доби) та області.

Читайте також: За минулу добу на Covid-19 у світі захворіла рекордна кількість людей

Найбільше заражень за добу виявили на Харківщині – 228, та у Чернівецькій області – 183. А найбільше летальних випадків – на Львівщині, там від коронавірусу померли 4 пацієнти.

Державний санітарний лікар Ляшко заявив, що питання про перенесення місцевих виборів буде розглядатись у тому разі, якщо більше чим 50% території країни буде у «червоній» зоні карантину. За його словами, у цьому питанні Україна орієнтується на Польщу. Остання переносила президентські вибори через пандемію. 

У лікарнях України для інфікованих виділено близько 34 тисяч ліжок. Окрім 34 тисяч ліжок, для можливих заражених наявні 3 007 апаратів штучної вентиляції легенів. Як заявив міністр охорони здоровя Степанов, у медзакладах є близько 9,5 тисяч ліжок з підведеним киснем для пацієнтів з Covid-19, водночас головам ОДА доручили збільшити їх кількість.

У Дрогобичі унаслідок коронавірусу померли лікар-патологоанатом Руслан Братунь та доцент кафедри української мови Дрогобицького державного педагогічного університету Костантин Іваночко. 

Помста розслідувачам. Уночі 17 серпня авто програми «Схеми» підпалили біля будинку водія знімальної групи. За словами журналіста програми Михайла Ткача, останній матеріал, який знімали за допомогою цього– це «Королі доріг». Він стосувався того, як транспорт перших осіб держави порушує ПДР.

Читайте також: «Море» серед гір. Де позасмагати та поплавати у басейнах у Славську

Читайте також:  Як у Львові лікують 450-річний дуб

Раніше журналіст програми «Схеми» Ткач заявив, що виявив у себе вдома ознаки прослуховуючого пристрою. За два дні з моменту відкриття кримінального провадження поліція один раз оглянула місце подій, але без використання спеціальної техніки. Проте, за допомогою викрутки, слідчий «знайшов» три отвори на горищі, що ведуть до помешкання журналіста.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!