До Болгарії й Словенії українців відтепер впускатимуть без самоізоляції

1364 0
Однак потрібен буде негативний ПЛР-тест на коронавірус.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Із 1 жовтня уряди Болгарії й Словенії спростили умови в'їзду на свою територію для українців під час карантину і коронавірусу. Відтепер обов'язкову самоізоляцію, коли прибуваєте до цих країн, проходити не доведеться. Однак потрібен буде негативний  результат ПЛР-тесту на коронавірус. Про це повідомляють у посольствах України в Болгарії і Словенії.

Зокрема, із 1 жовтня до 30 листопада 2020 року громадянам України дозволили в’їжджати до Болгарії за наявності довідки, що показує негативний результат тестування на Covid-19 методом ПЛР. Він має бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону.

Читайте також: ПЛР-проблема або Чи потрібний цей тест для виїзду за кордон

У Словенію з 1 жовтня українці можуть приїжджати без проходження самоізоляції. Їм також слід мати негативний тест на коронавірус, який зробили не пізніше, ніж за 48 годин до перетину кордону. Важливо те, що робити тест треба в установах чи організаціях у країнах ЄС, Шенгенської зони, Словенії, а також таких, які Інститут мікробіології та імунології Словенії і Національна лабораторія Словенії з охорони здоров’я визнали надійними, і вони є у переліку Національної лабораторії.

Додамо, Міністерство закордонних справ України презентувало інтерактивна карта, у якій вказано умови вїзду в ту чи іншу країну, чи пропускає країна українців тощо. Загалом Європейський Союз не відкрив кордони для українців, та потрапити туди можна окремим категоріям громадян. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!