Кого у Львові нагородили до Дня міста. Фоторепортаж

9158 0
Почесні відзнаки міста Львова у номінаціях «Шляхетна львівська родина», «Львів’янин року» та «Почесний громадянин міста Львова» вручили сьогодні, 1 травня, під час урочистого засідання з нагоди Дня міста.

 «Шляхетною львівською родиною» була визнана родина Ільницьких, яку відзначили за вагомий внесок кількох поколінь у розвиток наукового, духовного і культурного середовища Львова та України.

«Ми дуже щасливі, що доля подарувала нам Львів. Це місто, яке за найважчих часів було охоронцем духовності всього нашого народу. Весь Львів – це одна наша суцільна інтелігентна родина»,  – сказав голова родини, літературознавець, критик, поет, перекладач Микола Ільницький.

Звання «Почесний громадянин міста Львова» отримав лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

Ця нагорода – це не офіційна відзнака, а свідчення підтримки усіх львів’ян, зазначив Вакарчук і підкреслив, що він був, є і залишатиметься львів’янином.

«Кожен з нас для того, щоб робити наше місто і нашу країну сильнішими, успішнішими, розвинутішими, повинен робити на своєму місці свою маленьку скромну справу. Але робити її якісно. Мабуть, це найвищі слова, які я сьогодні хочу підтримати і адресувати всім нам», – сказав музикант.

За його словами, Львів за свою понад 755-річну історію став таким не тому, що «хтось збоку прийшов, зліпив і збудував його», а тому що львів’яни кожного дня, від королів Данила і Лева і до сьогоднішнього дня, робили щось для свого міста.

«У цей складний час, коли ми переживаємо дійсно непрості часи, чудо ні для міста, ні для країни не приходить звідкись. Це ми з вами кожного дня своєю маленькою скромною працею маємо наближати це чудо або робити його більш явним. Кожний на своєму місці. Тільки чесна якісна робота, тільки маленькі, але важливі історії персонального успіху кожного з нас дадуть в серці справжній патріотизм. Тому що патріотизм – це дуже високе і поважне слово, але воно не є ефемерним. Найбільше ви любите те, що створили своїми руками. І я бажаю всім нам і нашому рідному місту, щоб львів’яни завжди прославляли його ще багато сотень, а, може, й тисяч років, творячи для нього славу своїми власними руками», – підкреслив він.

Звання «Львів’янин року» було присвоєно шахістці, міжнародному гросмейстеру, дворазовій чемпіонці України, чемпіонці світу серед жінок 2015 року Марії Музичук.

«Ми з сестрою будемо старатись і надалі показувати такий успішний результат. У наступних турнірах будемо і надалі робити усе можливе, щоб Україна перемагала на престижних змаганнях», –  зазначила шахістка. 

Шахістка Ганна Музичук – сестра Марії Музичук – отримала відзнаку Олени Степанівни

Віце-ректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович отримав «Орден Лева»

«Почесним знаком Святого Юрія» у Львові щорічно відзначають тих, хто своїми працею та життям засвідчив любов до рідного міста.
 
За молитовність і щиру місіонерську працю у дні боротьби за волю і єдність України, відданість своїй пастві, духовну опіку над рідною землею та любов до свого народу нагородили митрополита Львівського і Сокальського Української Православної церкви Київського патріархату Владику Димитрія, єпископа-помічника Львівської Архиєпархії Української Греко-католицької церкви Владику Венедикта, голову Благодійної організації «Фундація Духовного відродження» отця Тараса Миляна та секретаря єпархії Української Автокефальної Православної церкви отця Олега Древняка.
 
 
 
Крім того, за сумлінну працю і жертовність у дні боротьби за волю і єдність України, за вірність професійній клятві, охорону людського життя та з нагоди Дня міста Львова Подяку міського голови отримала завідувач медичною частиною благодійної установи «Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького» Лілія Конанець.
 
Подяки за активну громадянську позицію, повагу до українського народу та підтримку тих, хто захищає правду і проявляє справжній героїзм у дні боротьби за волю і єдність України та з нагоди Дня міста отримали волонтери Львова Світлана Сидоренко, Леся Слюсарчук, Ростислав Терещук, Мар’яна Жураковська, Йосиф Гарвас, Юліана Лавриш та Сергій Глотов.
 
Також міський голова вручив Подяку громадському діячеві Андрію Рожнятовському – за активну громадянську позицію та сумлінну працю у дні боротьби за волю і єдність України та з нагоди Дня міста Львова.
 
 
 
 
 
Львів'ян закликали піклуватися про учасників АТО і їх родини
 

Підготувала Олена Марченко, фото Аліна Смутко; прес-служба ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!