До річниці з дня народження Шевченка у Львові планують встановити національний рекорд

2346 0
У одному місці зберуть 350 кобзарів.
ілюстративне фото: Depo Львів

ілюстративне фото: Depo Львів

9 березня у день 205-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка у Львові планують встановити національний рекорд. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Читайте також: Львів’янам не покажуть виставку «Квантовий стрибок Шевченка» через погрози націоналістіів

Як уточнили у коментарі Tvoemisto.tv у ЛОДА, о 12:00 на площі біля пам’ятника Шевченкові одночасно зберуться 350 бандуристів, які виконають дві композиції. Цю подію мають зафіксувати представники Книги рекордів України.

«Творчість Тараса Шевченка асоціюється з бандурою. Тому для відзначення такої дати – 205-ї річниці, ми збираємо бандуристів з усієї області – щонайменше 350 кобзарів. Музиканти дуже різні – від учнів молодших класів мистецьких шкіл до капели бандуристів "Карпати"», – сказала під час брифінгу в. о. директорки департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Леся Корнат.

Читайте також: Усі постери «Квантового стрибка Шевченка» виклали у вільний доступ

Нагадаємо, торік на проспекті Свободи з’явилась бронзова міні-копія пам’ятника Тарасові Шевченку для незрячих. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!