До Дня захисників та захисниць України фільм «Атлантида» покажуть по телебаченню

1276 0
У фільмі події розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією.

В Україні до Дня захисників та захисниць 14 жовтня відбудеться телепрем’єра драми Валентина Васяновича «Атлантида» – про майбутню перемогу України у війни з Росією, інформує «Нове українське кіно». 

Читайте також: Як на Львівщині відзначатимуть День захисників та захисниць України. Програма

Фільм показуватимуть на телеканалі ICTV. Як повідомляється в телепрограмі каналу, переглянути його можна буде о 22:59 (повторний показ – 16 жовтня о 01:47).

«Атлантида» отримала широкий міжнародний успіх: драму показали на понад 50 фестивалях. Драма отримала нагороду як найкращий фільм і за найкращу режисуру Національної премії кінокритиків КІНОКОЛО. А режисер Валентин Васянович отримав цього року Шевченківську премію. 

Більше того, фільм обрали національним претендентом на премію «Оскар» від України у категорії «Міжнародний повнометражний фільм».

За сюжетом події фільму розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання, зазначають у повідомленні. 

Читайте також: У Львові напередодні Дня захисника висадять іменні дерева на честь загиблих оборонців

Нагадаємо, що цьогоріч 14 жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць України. У 79-ту річницю створення УПА та День українського козацтва на Львівщині запланували низку заходів. Більше тут

Також у Львові напередодні висадять Парк пам’яті. Це близько сотні іменних дерев, присвячених загиблим захисникам, вони з’являться на території, яка з‘єднує Меморіал пам‘яті Героїв Небесної Сотні та Високий Замок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!