До гуртожитків львівських вишів рекомендують заселяти вакцинованих від Covid-19 студентів

2296 0
Показник щеплень у Львівській області зараз є нижчим за середній, якщо порівнювати з іншими областями України.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Члени Львівської обласної комісії ТЕБ і НС рекомендують керівникам закладів вищої освіти (зокрема, ректорам) заселяти студентів у гуртожитки тільки після проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 11 серпня, під час засідання.

«На початку осені розпочнеться навчання, отже життя у місті та області активізується. На Львівщині категорія студентів становить понад 100 тисяч осіб. Тим самим збільшиться ризик поширення вірусу Covid-19 здебільшого, серед молоді», – йдеться в повідомленні пресслужби Львівської ОДА.

Читайте також: Львівські університети увійшли в п'ятірку найпопулярніших за кількістю поданих заяв

За інформацією директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, показник щеплень у Львівській області зараз є нижчим за середній, якщо порівнювати з іншими областями України. Незадовільними залишаються темпи вакцинації в окремих громадах, тому районні державні адміністрації та територіальні громади мають вжити конкретні заходи, які б підвищували рівень вакцинації населення у Львівській області. Приміром, створювати нові центри вакцинації, розвінчувати міфи стосовно наслідків вакцинації.

«Окремо зауважу, якщо ми говоримо про конкретну галузь, то закладам освіти рекомендовано розпочинати навчання офлайн лише у випадку вакцинації 80% викладацького складу», – додала головна емідеміологиня Львівщини Наталія Тімко-Іванченко.

Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у двох найбільших вишах Львова – Франковому університеті та «Львівській політехніці» – уже працюють над тим, щоб провакцинувати якомога більше студентів. Наприклад, за словами проректора з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Національного університету «Львівська політехніка» Романа Коржа, організовану вакцинацію студентів Політехніки розпочали ще 6 серпня і продовжуватимуть це робити, доки будуть охочі.

Читайте також: Що писали абітурієнти у творах на ЗНО

Процедури проводять у студентській поліклініці, що в міській поліклініці №10. Водночас щеплення відбувається на добровільних засадах і змушувати нікого не будуть, оскільки це порушує Конституційні права громадянин.

«Наше завдання  створити максимальні умови для вакцинування», – каже Роман Корж.

А у Львівському національному університеті ім. Івана Франка організовану вакцинацію студентів розпочнуть у 20-х числах серпня. Відтоді заплановане й поселення студентів у гуртожитки.

«Місця для вакцинації плануємо розгорнути в головному корпусі університету та студентському містечку, зокрема, гуртожитках №2 та №3. Будемо запрошувати виїзні бригади, які вакцинуватимуть всіх охочих», – додав у коментарі Тvoemisto.tv проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар.

Додамо, що станом на сьогодні на Львівщині провакциновано понад 420 тисяч осіб.

Нагадаємо, що до десятки закладів з найбільшою кількістю зарахованих вступників потрапили два львівські університети. Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський національний університет імені Івана Франка посіли третю і четверту сходинку. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!