До Хресної дороги у Львові долучилися тисячі містян. Фото. Відео

2717 0
Учора, 3 квітня, у Львові відбулася Хресна дорога. Цьогоріч до традиційної ходи долучилися тисячі львів’ян.
фото: Мирослава Пархомика

фото: Мирослава Пархомика

Хода розпочалась о 15:00 годині від храму св. Архистратига Михаїла,що на вулиці Винниченка, 22). Особливістю цьогорічної ходи стало те, що в основу молитовних текстів закладено життєпис блаженного священномученика о. Василя Величковського, багатолітнього в’язня радянського ГУЛАГу та місцеблюстителя підпільної Греко-Католицької Церкви в Україні. Під час ходи несуть мощі та ікону блаженного.

«Хресна дорога відповідає потребам суспільства. Цьогоріч приємно, що разом з нами у тій Хресній дорозі мандрує  блаженний Василій Величковський. Він був незаконно ув’язненим та, як всі наші владики, пережив тюремний досвід і відчуття смерті. Крім того, блаженний Василій Величковський є покровителем в’язничного капеланства. Тож цьогоріч Хресна дорога – це наше співстраждання разом з усіма тими, хто незаконно ув’язнений в Україні чи поза її межами, хто страждає від неправдивих звинувачень і терпить за правду. Це жест солідарності з нашими військовослужбовцями та добровольцями, тими знаними й не знаними, які перебувають у полоні, солідарність з сім’ями і родинами тих осіб, які страждають від того, що їхні рідні, близькі чи знайомі – в ув’язненні. Ми як Церква і спільнота повинні допомогти відчути цим людям, що вони не самі, а з ними є Господь Бог, який завжди бореться за правду», – зазначивкапелан ЛМР о. Павло Дроздяк.

Щороку традиційно процесійний маленький хрест під час Хресної дороги несе певна особа, яка ототожнює собою цілу структуру або підрозділ. Цього року хрест несли представники молоді, сім’ї загиблих в зоні АТО, військові капелани, представники спільноти «Оселя», люди, які займаються адаптацією переселенців тощо.

Моління завершилися на площі перед пам’ятником праведного митрополита Андрея Шептицького.

За інформацією учасників, до ходи долучилися декілька десятків тисяч львів'ян. Тривала хресна дорога близько чотирьох годин. Zaxid.net пропонує переглянути, як це виглядало з висоти пташиного польоту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!