До кінця 2014 року "заньківчани" готують три прем'єри

1952 0
У Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької заплановано ще три прем'єри до кінця 2014-го року. Однією з них планують відкрити новий театральний сезон 2014-2015 року.

"Народний артист України Григорій Шумейко, режисер-постановник, працює над постановкою "Король стрільців" Івана Керницького, – розповів художній керівник театру Федір Стригун. – Я поставлю виставу "Циліндр" Едуардо де Філіппо. Вадим Сікорський працює над новою виставою "Вій, вітерець", пишуть Львівські новини онлайн.

Іван Керницький – український письменник, драматург, фейлетоніст, журналіст, гуморист, що помер 1984 року у Нью-Йорку. В центрі уваги його творів – галицьке село зі своїми болями і проблемами. Письменник висвітлював теми, до яких у тогочасній літературі боялись торкнутись. Серед них – пацифікація і її наслідки.

Едуардо де Філіпо – італійський комедіограф, актор та режисер, що помер у 1984 році. За допомогою циліндра головний герой Агостіно, що головує компанією аферистів, придумує сценарій і маніпулює своїми жертвами. Однак більш талановитий фокусник Аттіліо змушує "четвірку" артистів грати за своїми правилами.

Кількість постановок і терміни прем'єр у новому сезоні будуть залежати від того, скільки театр зароблятиме. "Державного фінансування на постановки не отримуємо, тож виходитимемо з власного бюджету", – розповів Федір Стригун.

Якщо у театрі знайдуть достатньо можливостей, то уже з початку 2015-го буде прем'єра  вистави "Чудова нагода для пікніка", над постановкою якої працює режисер-постановник Алла Бабенко.

У Федора Стригуна також є творчий задум поставити виставу “За двома зайцями” за п'єсою Михайла Старицького.

Театр імені Марії Заньковецької у Львові завершить сезон 20 липня смішною трагедією на дві дії "Криза". Перед тим, 19 липня, поставлять виставу "Назар Стодоля".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!