Політична реклама

До кінця року продукти в Україні подорожчають до 12%

1441 0
Найближчим часом вартість продуктів харчування в України зросте на 5-12% через значне подорожчання палива на світовому ринку. Про це сказав фінансовий аналітик Олександр Охріменко.

"Через подорожчання палива в світі, яке не омине і Україну матимемо подорожчання продуктів харчування та виробів хімічної промисловості", - сказав він. Про це повідомляють УНН.

За його словами, омине зростання цін до кінця року лише сектор машинобудування в Україні. Адже там поки немає тенденції до зростання попиту.

"На сьогодні у світі спостерігається зростання цін в доларах США, а Україна, як надто доларизована країна, не може оминути цю тенденцію. Таким чином, очікуємо зростання цін на продукти у світі в гривневому еквіваленті – від 5 до 12%.  На паливо ціни збільшаться приблизно на 10%", – додав він.

Нагадаємо, Національний банк України оприлюднив "Ділові очікування підприємств України". В яких йдеться, що підприємства-респонденти очікують зростання цін у наступні 12  місяців на товари і послуги, які купуватимуть, так і на продукцію власного виробництва.

"Водночас зростання виробничих витрат,  на думку опитаних підприємств , продовжиться меншими темпами. Серед основних факторів,  що обумовлюють зростання вихідних цін,  називають подорожчання енергоносіїв та сировини і матеріалів", - йдеться в звіті НБУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!