До кінця року у Львові має запрацювати 600 камер відеоспостереження

1507 1
Не всі камери комунальних закладів міста, зокрема закладів освіти та охорони здоров’я, об’єднані в єдину систему.
Фото ілюстративне - Scott Webb

Фото ілюстративне - Scott Webb

Станом на зараз у Львові працює 290 камер, об’єднаних в одну мережу. Як повідомив час дискусії Tvoemisto.tv керівник ЛКП «Мінципальна варта» Павло Пец, цифра виглядає малою тільки тому, що не всі камери комунальних закладів міста, зокрема закладів освіти та охорони здоров’я, об’єднані в цю систему і введені на сервери відеоспостереження.

«Загальна цифра кількості камер у Львові значно більша. Ми озвучуємо 290, бо це ті камери, за якими слідкуємо ми. Так, у Києві 6000 камер відеоспостереження, але тут йдеться і про комунальні в тому числі», – каже він.

У Львові до кінця цього року хочуть вийти на цифру у 600 камер.

Читайте також: Школи Львова обладнають камерами відеоспостереження

«Якщо нам вдасться реалізувати всі завдання на 2019 рік, то, відповідно до площі Львова і Києва, до кінця року ми виходимо на приблизно однаковий відсоток покриття міста камерами відеоспостереження», – додає Павло Пец.

Нагадаємо, що влітку управління безпеки міста ЛМР оголосило міжнародний тендер на модернізацію системи відеоспостереження Львова. Відповідні торги опублікували на сайті публічних закупівель Prozorro. Попередня вартість становила 18 млн гривень. Торік місто придбало 240 камер відеоспостереження, які встановили по всьому Львову.

Ольга Коваль



Читайте також:
27 Листопада, 2019 23:33
Еріка Надіюся, що встановлять камери на оновленій площі біля Залізничного вокзалу. Там потрібно пильнувати , щоб вандали не вкрали решітки біля дерев як і самі дерева від пошкодження. Зупинки трамваю теж потребують уваги, бо багато скла.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!