Політична реклама

До кінця року у Львові ще 47 старих автобусів замінять новими

1144 0
Відповідно до договорів, перевізники Львова мали б замінити рухомий склад міських автобусних маршрутів протягом року на 20%. Управління транспорту та зв’язку наполягає на заміні автобусів на великі з низьким рівнем підлоги, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Великі низькопідлогові автобуси дозволяють комфортно перевозити людей. В договорах була зафіксована норма, що щороку перевізники зобов’язані замінювати рухомий склад до 20% на автобуси аналогічного класу, але з низьким рівнем підлоги. Це дозволить місту за кілька років повністю перейти на низькопідлогові автобуси. Деякі перевізники працюють за цієї програмою, до прикладу, наше АТП №1 має близько 70 одиниць низькопідголових автобусів. ТзОВ «Фіакр Львів» великі низькопідлогові автобуси надало на маршрути №18 і 24 – це 24 одиниці. На маршрутах «Успіх БМ» курсує 12 великих автобусів», - зазначив заступник начальника управління транспорту та зв’язку Андрій Білоус.

Відтак, станом на 1 січня 2013 року загальна пасажиромісткість маршрутної мережі Львова збільшиться завдяки оновленню автобусами з великою пасажиромісткістю. Для порівняння, у жовтні 2011 року кількість великих автобусів становила 40 одиниць на 5 маршрутах. «Нові великі автобуси – це, безперечно, комфорт і висока перевізна здатність. Важливість їхнього використання для роботи міської транспортної мережі на практиці доведена у всіх розвинутих країнах», – вважає Юрій Ройко, заступник завідувача кафедри транспортних технологій НУ «Львівська Політехніка».

Як зазначають перевізники, великі низькопідлогові автобуси зараз працюють на 13 міських автобусних маршрутах: №1А – 8 автобусів, №2А – 4 автобуси, №3А – 14 автобусів, №4А – 11 автобусів, №5А – 4 автобуси, №6А – 5 автобусів, №16 – 12 автобусів, №18 – 12 автобусів, №24 – 12 автобусів, №42 – 4 автобуси, №46 – 12 автобусів, №47А – 12 автобусів, №53 – 12 автобусів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!