До кінця року в Україні кількість інфікованих Covid-19 може сягнути 1 мільйона осіб

1165 0
За прогнозами українських вчених, в нас продовжується неконтрольоване поширення інфекції.
Фото: Вечерний Николаев

Фото: Вечерний Николаев

До кінця листопада в Україні буде 743 826 інфікованих за час пандемії Covid-19, а станом на 20 грудня – більше мільйона хворих. Такий прогноз оприлюднив Інститут проблем ринку і економіко-екологічних досліджень Національної академії наук.

Читайте також: Українці отримають вакцину від Сovid-19 не раніше травня наступного року

За даними Інституту, до кінця листопада від Covid-19 померлих може бути приблизно 12 649 осіб, приблизно до 20 грудня – більше 18 тисяч. Станом на сьогодні, 24 листопада, у нас померло 11 263 пацієнтів.

Що стосується тих, хто одужав, то їх кількість може сягнути до 349 588 осіб, а до другої половини грудня – майже 600 тисяч.

Читайте також: Чи є місця для хворих на коронавірус у лікарнях Львова

«Минулий прогнозний тиждень (16-22 листопада 2020 р.) продемонстрував сталий характер поширення епідемії Covid-19 в Україні, що обумовило цілком прогнозований розвиток епідеміологічній ситуації в країні й високу точність 7-денного прогнозу, що свідчить про продовження неконтрольованого поширення інфекції в Україні», – йдеться у повідомленні.

Відтак, усі часткові та узагальнені прогнози, що розроблені Інститутом, передбачають збереження на наступний тиждень та більш віддалену перспективу існуючих негативних тенденцій розвитку епідемії Covid-19 в Україні.

Нагадаємо, в Україні щодня фіксують велику кількість нових хворих на Covid-19. За минулу добу, 23 листопада, коронавірус лабораторно підтвердили ще у 12 287 людей. 8 298 пацієнтів одужали, 188 – померли від ускладнень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!