До кінця року в Україні ліквідують Державну фіскальну службу

1749 0
Митницю і податкову розділили ще наприкінці 2018 року.
Фото: Агрополіт

Фото: Агрополіт

До кінця року Кабмін ліквідує Державну фіскальну службу. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час візиту в Брюссель.

За його словами, скасування ДФС є умовою для другого траншу макрофінансової допомоги для України.

10 червня Рада директорів МВФ погодила нову кредитну програму для України на 5 мільярдів доларів та терміном на 1,5 роки. Перший транш МВФ має становити 2,1 мільярда доларів (що на 200 мільйонів доларів більше, аніж очікувалося раніше). 5 мільярдів доларів планують перерахувати чотирма траншами. Усі ці транші спрямують до бюджету.

Читайте також: Нова фіскальна ера. Чому розділяють митну і податкову служби і що це означає

Наприкінці грудня 2018 року грудня Кабмін розділив Державну фіскальну службу на митну та податкову. Натомість окремо запрацювала Державна податкова служба та Галицька митниця, що об’єднала Львівську, Івано-Франківську та Тернопільську митниці.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!