Політична реклама

До кінця року в Україні планують закрити всі аптечні кіоски

1394 0
З 29 грудня в Україні планують закрити аптечні кіоски, тим самим обмежити реалізацію лікарських засобів підприємцями. Аптечні кіоски закриватимуть через можливе розповсюдження в них фальсифікованих ліків.

Про це сьогодні, 13 листопада повідомили на прес-конференції щодо фальсифікації медичних препаратів, які виявили в кількох малих аптеках Львова. 

Інна Демченко, перший заступник начальника Держслужби з лікарських засобів, заявила, що з наступного року всім медикаментам, які видаються за рецептом, присвоюватимуть індивідуальний номер. За номером можна буде простежити видачу ліків та відрізнити справжні ліки від фальсифікату.

Працівники  Держслужби з лікарських засобів також зазначають, що незабаром Держслужба ініціюватиме зміни в Законодавстві для того, щоб штрафувати лікарів, які комерційно співпрацюють з аптеками. Згідно з майбутніми нормами, лікар не матиме права спрямовувати пацієнта в конкретну аптеку. За порушення цієї норми, лікар буде змушений заплатити штраф у розмірі 15 тис. грн.

Нагадаємо, що цими днями перевірка  Держслужби з лікарських засобів виявила у львівських аптеках 16 торгових марок фальсифікованих лікарських засобів

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!