До кінця року в Україні запрацює вертолітна поліція

2465 0
На створення вертолітної поліції планують витратити 15 млрд грн.
фото airbus H-125

фото airbus H-125

До кінця 2018 року Україна отримає перші вертольоти французької компанії Airbus, які призначенні для роботи вертолітного поліції. Про це повідомляє «Сегодня» з посиланням на радника глави МВС Івана Варченка. Усю партію з 55 вертольотів Україна отримає протягом двох-трьох років.

«Зараз у МВС формується спеціальний підрозділ, який буде керувати цією вертолітною службою. До речі, ця служба, точніше отримані вертольоти будуть використовуватися і для потреб поліції, і для потреб прикордонників та рятувальників», – розповів Іван Варченко.

За його словами, для кожного виду операції буде певний вид вертольота. Одні будуть задіяні для евакуації людей та іншої допомоги в надзвичайних ситуаціях, інші — для патрулювання території або для чергування на певній ділянці.

Читайте також: Львівська ОДА передала Міністерству оборони вертоліт. Фото, відео

Крім того, вертольоти використовуватимуть для спецоперацій по боротьбі зі злочинністю та для спостереження за ситуацією на державному кордоні України.

Іван Варченко зазначає, що кожен гелікоптер матиме екіпаж з 2-3 осіб, а загалом у лавах вертолітної поліції планується близько 150-200 пілотів. Їх навчать надавати підтримку з повітря патрульній поліції конвойним підрозділом та поліції превенції. У ряди пілотів вертолітного поліції візьмуть тих, у кого вже є льотний досвід.

Планується, що у поліції з'являться три моделі вертольотів: H-145, що частіше використовується для патрулювання, придатний для перевезення спеціального призначення, а також М-125 і H-225, які мають широкий спектр застосування.

Зазначимо, що у кінці травня цього року в Парижі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав договір на поставку 55 вертольотів французької компанії Airbus Helicopter моделей H-125, H-145 і H-225. Загальна вартість проекту – 551 млн євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!