До кінця року в Україні можуть з’явитися приватні залізничні перевізники

1549 0
Напрямок, на якому планують запустити приватні локомотиви, ще не обрали.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

В Уряді планують запустити пілотний проєкт з використання приватної тяги на залізниці до кінця 2019 року. Про це повідомляють на сайті Центру траснпортних стратегій з посиланням на міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

За його словами, проєкт стосуватиметься лише вантажних перевезень. Мова про масштабне запровадження приватної тяги на залізниці наразі не йде. Напрямок, на якому планують запустити приватні локомотиви, ще не обрали, натомість розглядають декілька варіантів.

«Якщо всі найбільш прибуткові напрямки віддадуть великим корпораціям — це буде не зовсім правильно. Але приватна тяга — це добре, тому що в останні роки «Укрзалізниця» не здатна сама себе забезпечити тягою», — каже він.

Читайте також: Укрзалізниця планує перейти на одноразовий посуд

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну розробити та представити план реструктуризації «Укрзалізниці». Йдеться про розподіл державної компанії на три частини – залізничну, вантажну та пасажирську, а також її часткову приватизацію. Термін розробки плану – до грудня 2019 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!