До кінця року всі адмінпослуги Мін’юст надаватиме онлайн. Що доступно зараз?

2319 0
До кінця року адміністративні послуги Міністерства юстиції переведуть в онлайн-режим. Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко під час засідання уряду.
фото: yak-prosto.com, gazeta.zn.ua, new.minjust.gov.ua

фото: yak-prosto.com, gazeta.zn.ua, new.minjust.gov.ua

До кінця року більшість адмінпослуг надаватимуть в онлайн-режимі.  Міністр юстиції Павло Петренко звернувся до громадян України, аби вони переходили на онлайн-систему для отримання адмінпослуг держави без спілкування з держчиновниками.

Читайте також: Довідки і витяги для підприємців онлайн. Як отримати

"Користуйтеся цими сервісами на сайті Міністерства юстиції. По новій процедурі ви можете зараз відправити електронну заявку та відскановані документи для отримання свідоцтва про народження, на укладення шлюбу – вибираєте дату і приміщення РАЦСу", – пояснив міністр.

Читайте також: Як львів'янам отримати довідки онлайн. Інфографіка

Він закликав й інші міністерства переводити адмінпослуги у електронний вигляд. Міністр висловив сподівання до кінця року перевести усі міністерські адмінпослуги у мережу. "У нас є всі реальні шанси, які залишаються на рівні міністерств перевести в онлайн-режим", – підсумував він.

Зараз на сайті Міністерства юстиції доступні такі електронні сервіси:

Джерело: УНН

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!