До кінця року всі контейнерні майданчики у Львові мають приймати скло, ПЕТ та органіку

1798 0
За останні три місяці місто почало доставляти контейнери для скла.
Гард.City

Гард.City

До кінця року усі сміттєві майданчики у Львові мають забезпечити контейнерами для різних видів сировини: ПЕТ, скло та органіка. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv спільно з ГО Zero Waste Львів «Регіональний план управління відходами у Львівській області: Затвердити не можна відхилити» повідомив керівник управління з питань з поводження з відходами ЛМР Петро Кінаш.

«Ми маємо інформацію стосовно всіх контейнерних майданчиках, що діють в місті, розуміємо, де і яке сортування. Загалом до кінця цього року поставили собі завдання повністю закрити місто під різні види сировини: ПЕТ, скло, органіка – це три пріоритети на цей момент. Кожному перевізнику розробили дорожню карту, знаємо, скільки той чи інший має контейнерних майданчиків, які і якими фракціями закриті, які – ні. Перевізники розписали свої плани, а ми як управління їх відстежуємо», – каже він.

Читайте також: Прокуратура заявила про сміттєві махінації у Львові на понад 2 млн грн

Окрім цього, зі слів Петра Кінаша, за останні три місяці місто почало доставляти контейнери для скла і в такий спосіб вже покрили орієнтовно 40% міста. Для прийому ПЕТ відходів забезпечені 98% майданчиків, а органіки – 80%. 

«Основне завдання і місія – це створити культуру сортування відходів. Згідно з планом від Міндовкілля ми маємо на 50% зменшити вивіз твердих побутових відходів, зараз це вдалося лише на 5%, але ми активно відсортовуємо органіку, ПЕТ та скало і маємо вийти цього року вже на показник у 10-15% – щоби ми сортували і віддавали заводам на переробку», – додав керівник управління. 

Читайте також: За пляшку гроші. Як зменшити у Львові кількість сміття, що йде на утилізацію

Нагадаємо, що наприкінці 2022 року у Замарстинівському парку Львова запустили сортувальний корабель. Пілотний проєкт  розпочав роботу ще наприкінці вересня на Балатон-фест. Із такою ініціативою виступила громадська організація Zero Waste Lviv, а надалі такі сортувальні мають запрацювати ще у 10 парках міста. 
Партнерська публікація
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!