Винниківське озеро планують відкрити навесні наступного року. Фото, відео

16285 0
Комплекс частково працює, у футбольній академії уже тренується більше сотні дітей та відбуваються змагання.
Фото: скріншот із Guru ua

Фото: скріншот із Guru ua

На берегах Винниківського озера завершують будівництво відпочинкового комплексу та тренувальної бази для футболістів. Озеро тестово наповнюють водою, а на території уже проводять футбольні змагання для дітей, у хостелі живуть люди. Тvoemisto.tv з’ясувало, на якому етапі зараз проєкт бізнесмена і депутата Львівської облради Григорія Козловського, а також чи матимуть доступ до озера львів'яни.

У мережі з’явилося відео із висоти, на якому видно масштаби території, де зводять тренувальну базу «Академії футболу» та відпочинковий комплекс у Винниках. На відео Guru.ua помітно, що озеро, довкола якого ведуть будівництво, почали заповнювати водою. Пляж довкола ще не облаштували. Подекуди впритул до водойми зведені будівлі. Поблизу також облаштовують гірськолижні траси та підйомник.

Тvoemisto.tv побувало біля комплексу, однак на територію журналістку не впустив охоронець. Він пояснив це тим, що ще триває будівництво. Утім на деяких полях уже тренуються футболісти, також там відбуваються змагання для дітей. У хостелі живуть дюди.  

У коментарі Тvoemisto.tv депутат Львівської облради, колишній голова Винників Володимир Квурт розповів, що комплекс частково працює, там уже тренується більше сотні дітей.

«Вже запущена робота Академії футболу. Наскільки я знаю, там вже займаються більше сотні дітей. На завершальному етапі облаштування гірськолижних спусків. Ймовірно, що вони цього сезону запускаються. Вже на завершальному етапі благоустрій озера і розпочинається набір води», – каже він.

Він додає, що за проєктом там передбачена пляжна зона, запевняє, що наразі відхилень від проєкту не було. Не було «відхилень» і від попередніх домовленостей стосовно доступності озера, каже Володимир Квурт.

За його словами, попередньо на громадських слуханнях йшлося, що винниківчани матимуть безкоштовний доступ до озера. 

«Останнім часом, коли працювало озеро, вхід туди був платний. Водойми, за якими доглядають, це ресурс. На громадських слуханнях йшлось, що винниківчани матимуть доступ до озера безкоштовний. Щодо інших, думаю, буде формуватись певна цінова політика», – каже Володимир Квурт.

Він додає, що до кінця року роботи із реконструкції планують завершити, а водойму – запустити весною 2022 року.

На території поблизу озера у Винниках облаштують декілька відкритих футбольних полів, великий критий манеж. Там вже облаштувати лижний спуск, спортивний комплекс із басейном, готель для футболістів, ресторан. Також там передбачено паркінг на понад півтисячі авто.

Нагадаємо, що торік Винниківська міська рада вирішила продати ТОВ «Академія футболу» майже 16 га навколо Винниківського озера за 17,5 млн грн. Вартість одної «сотки» становить 10,9 тис. грн. Земельна ділянка розташована на вулиці Б. Хмельницького,9. За даними аналітичної системи YouControl, «Академія футболу» належить депутату Львівської облради від «Європейської солідарності» Григорію Козловському та його дружині Юлії Козловській. 

Фото Дар'ї Кучер

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!