Політична реклама

До кінця тижня на Стрийській здадуть перших 200 метрів велодоріжки

1501 0
На вулиці Стрийській розпочалось будівництво велодоріжки, що стане ланкою Південної веломагістралі. Про це повідомляє прес-служба ЛМР. Як повідомив радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід, до кінця тижня першу чергу велодоріжки на вул Стрийській буде завершено.
фото: dyak.com.ua

фото: dyak.com.ua

 

«Південна веломагістраль проходитиме по вулицях Ряшівській, Науковій, Стрийській, Вернадського. Велодоріжка на вулиці Стрийській, будівництво якої розпочалося, буде мати 3 метри завширшки. Ця відокремлена від автомобілів і пішоходів веломагістраль буде в два напрямки руху й вестиме від автовокзалу до перехрестя з вулицею Науковою. Наступного року роботи продовжаться на вулиці Науковій. Нові дороги - Ряшівська й Вернадського - будуються вже зараз, і в робочому проекті цих вулиць теж заплановано велодоріжки поза межами проїжджої частини. Таким чином, Південна веломагістраль дозволить з’єднати всі південні райони міста між собою, а також з новим стадіоном, аеропортом і залізничним вокзалом», - повідомив радник міського голови з питань велоінфраструктури Олег Шмід.

Велодоріжка на вулиці Стрийській проходить по травнику з непарної сторони вулиці. «Ми працюємо над першим етапом, готово 200 м велодоріжки, зараз ми влаштовуємо поребрик, до кінця тижня заасфальтуємо цю ділянку і візьмемось за наступні 200 метрів», - повідомив начальник відділу капітального ремонту управління інженерного господарства Роман Заріцький.

Цього року велодоріжки збудовано або доведено до високого ступеня готовності на вулицях Липинського, Зелена, Шевченка (в мікрорайоні Рясне-1), Вороного. Запроектовано велодоріжки на проспекті Свободи, який зараз реконструюється. В історичному центрі Львова вулиці Рибна та Ужгородська облаштовані як дороги, сприятливі для велосипедного руху. По центру вулиці Рибної вистелено гладку мозаїку, комфортну для проїзду велосипедів, а на вулиці Ужгородській зараз встановлюються дві пари штучних звужувачів дороги для зменшення швидкості автомобілів. Ці вулиці будуть оснащені відповідними знаками, які попереджатимуть водіїв про можливу появу велосипедистів.

Джерело: Вголос


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!