Львів'янам запропонують нову систему сортування сміття

4342 0
Окремо сортуватимуть органіку (мокрі відходи), сухе сміття, скло та інші відходи.
Фото: mykyiv.com

Фото: mykyiv.com

До кінця тижня на контейнерах з’явиться відповідне маркування. Роздільний збір відходів за новою схемою почнуть здійснювати на майданчиках, які будуть порожні, і далі впроваджуватимуть за мірою вивезення ТПВ. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на директора департаменту з питань поводження з відходами Івана Рудницького.

Він зазначає, що у Львові щодня продукується приблизно 500 тон сміття. Проте вивезти є змога лише 200 тон – по 100 на полігони Львівщини та за межі області.

Читайте також: Зловтіха пахне гірше за львівське сміття

«Для початку поділимо сміття на два види: мокре – зіпсовані продукти, лушпиння, те, що гниє, – та сухе – у дужках буде розшифровано: «Пластик», «Папір», «Пляшка». Ідеально, якби мокре сміття пакували в паперовий пакет», – пояснює Іван Рудницький.

За його словами, до сортування пластику львів’яни вже звикли. Значну частину контейнерів для цього ще закуплять. Перед викиданням пластику його бажано стиснути і тоді закрутити кришечкою.

«Якщо ми з тим впораємося – такої жахливої ситуації зі сміттям у Львові більше не буде», – говорить Рудницький.

Читайте також: Загроза кишкових інфекцій. Як вберегтися: 10 порад від лікаря


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!